Het nieuwe jaar: Lissabon en aankomst op Mallorca
Door: Oscar
Blijf op de hoogte en volg Oscar
23 Januari 2010 | Spanje, Madrid
Poef, ik heb een hoop in te halen, dus daar ga ik dan maar meteen mee beginnen.
Woensdag de 30e waren we nog ´gewoon´ in Lissabon. Lang in bed blijven liggen terwijl Robin z`n pakje en Portugees gebak als ontbijt haalde. Tegen de middag buskaartjes gehaald voor naar Madrid, om vandaar naar Barcelona en vandaar weer naar Palma te gaan. De prijzen varieerden, zoals verwacht mocht worden in een Portugees busstation nogal, eerst waren ze 40 euro per stuk, daarna 38 en samen waren ze 72 euro. Gelukkig kenden we Portugal al goed genoeg om hiervan te schrikken. De rest van de dag in een parkje gezeten met uitzicht over de stad en ´s avonds op z`n Godfathers canneloni gegeten, lekka lekka.
Donderdag oudjaarsdag, ontbeten op het terras met gebak en koffie, een van de mooiste dingen aan Spanje en Portugal, ontbijt met gebak. De rest van de dag inkopen gedaan en in de stad rondgehangen. ´s Avonds om Nederlandse tijd (11 uur Portugese tijd) Oud en Nieuw gevierd op het balkon met champagne en Portugese oliebollen, op z`n Hollands dus. Tegen Portugees nieuwjaar de stad in, waar, op een vuurwerkshow aan de overkant van de rivier na, niets te doen was en het zelfs begon te regenen. Saaie bedoeling dus!
Op Nieuwjaarsdag was alles dicht, dus zijn we tot diep in de middag op de kamer gebleven. Toen naar Estrela gelopen, een wijk waar we nog niet waren geweest, typisch Lissabon! Straten die steil omlaag en daarna weer steil omhoog gaan, betegelde huizen, nauwe steegjes. Voor de rest weinig gedaan, maar wel voor het eerst gepofte kastanjes gegeten, best lekker!
Zaterdagochtend geïnternet totdat de stroom uitviel, daarna broodje gezond gegeten en de rest van de dag vrij weinig gedaan.
Zondag de laatste dag in Lissabon, ´s morgens bij het ontbijt halen (wat we afwisselden), een kop koffie gedronken met de huisbaas die ik toevallig tegenkwam. Helaas drinken ze hier de koffie gloeiend heet, dus toen hij wegliep dacht ik snel even mijn koffie achterover te slaan om ook te gaan, wat me niet goed beviel. Drie dagen later had ik nog last van m´n tong, geef mij m`n koffie maar wat lauwer. ´s Middags een pilsje gedronken op ´t terras. Daarna tassen opgehaald bij het hostal en naar het busstation, waar we nog even hebben gezeten. De bus naar Madrid was niet geweldig, maar wel oké, toch een paar uurtjes kunnen slapen (het was een nachtbus).
Om half 8 waren we in Madrid, snel broodje gegeten en verhuisd naar het andere busstation, waar we kaartjes voor de bus naar Barcelona kochten. Helaas misten we die door onze geweldige luxe op het station (we zaten op bankjes met onze benen omhoog op onze tassen en een kopje koffie erbij), maar vooral door de Portugese tijd (1 uur vroeger). Gelukkig is het, van de drie keer dat ik van tijdzone ben gewisseld, pas de derde keer dat het fout gaat en ik m´n bus mis. De bus naar Barcelona was ongeveer hetzelfde als de nachtbus uit Lissabon, niet heel confortabel, maar wel prima. Toch weer een uurtje geslapen. In Barcelona naar het ´zeestation´ en daar kaartjes gekocht voor de ferry naar Palma. (Robin, die geld was gaan pinnen een paar straten verder, was ondertussen drijfnat). Daar nog bij wijze van avondeten een halve rauwe, half bedorven hamburger naar binnen gewerkt en daarna het schip op. Arm als we zijn hadden we plaatsen in de cafetaría, die om 12 uur sloot, maar waar we, na een broodje en een pilsje, prima hebben geslapen op de banken. ´s Avonds nog even buiten gestaan, terugkijkend naar Barcelona, de zwarte zee op en de zwarte nacht in.
Om 6 uur ´s ochtends kwamen we aan in Palma, vanwaar Dries, onze kennis en gastheer de komende maand, ons na een paar koppen koffie op kwam halen.
Zijn eerste wapenfeit: Amandelen (Amaretto) in de koffie tegen de scheurbuik, want die ligt volgens hem voortdurend op de loer, vooral wanneer je, zoals wij, zovaak naar de Mac gaat.
To be continued...
(Ik wil de verhaaltjes niet te lang maken elke keer.)
To be continued...
(Ik wil de verhaaltjes niet te lang maken elke keer.)